Jazda proti vetru na trojkolke pre seniorov

Späť na Blog
Jazda na trojkolesovom bicykli a zlé počasie

Jazda proti vetru na trojkolke pre seniorov

Kategória: Jazda na trojkolke

Pri jazde na trojkolke vás popri dopravných či technických prekážkach môže potrápiť protivietor. Protivietor môže určiť, či vaša jazda na trojkolke pre seniorov bude športom a zábavou alebo iba nutnosťou dôjsť do cieľa.  Silný vietor a jeho smer síce nevieme ovplyvniť, no poznáme zopár trikov a pomôcok, vďaka ktorým na konci dňa nebudeme zničený a vyšťavený.

 

Dobré plánovanie jazdy trojkolkou

Vďaka internetu a podrobným predpovediam počasia si pri plánovaní trasy vieme presne zistiť, kde, ktorým smerom a akou rýchlosťou bude vietor viať. Umožní vám to buď sa celkom vyhnúť protivetru, alebo sa doň dostať len na krátky čas. Pre začínajúcich cykloturistov je takéto plánovanie tým najjednoduchším a správnym riešením. Pomôže vám to najmä na jar a na jeseň, kedy je pravdepodobnosť výskytu či zmeny vetra vysoká.

 

Jednoducho elektrické trojkolky pre seniorov

Pre tých, ktorí protivietor nemôžu alebo nechcú obísť, sú stále populárnejšie elektrické trojkolky pre seniorov, ktoré nie sú dnes vôbec drahé. S takouto trojkolkou sa pomocou elektromotora zníži vydané úsilie pri jazde proti vetru a zvýši sa pôžitok s jazdy.Vo väčších skupinách sa môže využiť metóda z cestnej cyklistiky, pri ktorej jeden jazdec sa postaví na nejaký čas na čelo skupiny a ostatný idúci tesne za ním si oddýchnu od vetra. Po čase sa cyklisti na čele striedajú. Táto metóda vyžaduje cvik a pre tých, čo si radi vychutnávajú krásy prírody, to asi nebude pravé orechové.

 

Modrá elektrická tříkolka

 

Nižší odpor

Ak už sme sa do protivetra dostali, najlepšie je našu pozíciu zmenšiť, čiže v tomto prípade nejazdíme vzpriamene, ale naopak, skrčíme sa k riadidlám trojkolky pre seniorov. V takýchto prípadoch sa odporúča znížiť aj vybavenie – vezmete si so sebou len to, čo je naozaj nutné.

 

Pauza

Poslednou možnosťou je spraviť si viackrát pauzu a využiť čas na oddych po namáhavej jazde.

Aj keď vám vietor spôsobuje vrásky na čele, treba to brať ako výzvu a pokúsiť sa ho okabátiť. Je jedno či vás trápi od začiatku, alebo začal viať počas dňa, je len na vás, či si ním necháte pokaziť deň.

 

Vyberte si tú najlepšiu trojkolku pre seniorov

Prezrite si naše trojkolky

 

Zdieľať článok

Späť na Blog