Jazdiť či nejazdiť na trojkolesovom bicykli?

Späť na Blog
Elektrická trojkolka pre seniorov

Jazdiť či nejazdiť na trojkolesovom bicykli?

Kategória: Jazda na trojkolke

Tieto rehabilitačné prostriedky majú obrovský prínos pre telo i dušu. Telesné prínosy pre svalstvo, kĺby, srdce sú väčšinou každému jasné, no je tu aj tá druhá časť. Je to ten nezaplatiteľný pocit počas jazdy keď plachtíte na čerstvom…

 

Pri slove trojkolka si každý väčšinou predstavuje malý trojkolesový bicykel pre deti. Spoločnosť nie je zvyknutá na tých, ktorí potrebujú takýto prostriedok nielen v predškolskom veku. Existuje nespočetné množstvo dôvodov prečo byť odkázaný na trojkolku aj po predškolskom veku.

Tieto rehabilitačné prostriedky majú obrovský prínos pre telo i dušu. Telesné prínosy pre svalstvo, kĺby, srdce sú väčšinou každému jasné, no je tu aj tá druhá časť. Je to ten nezaplatiteľný pocit počas jazdy keď plachtíte na čerstvo vzduchu. To je jedno či sami, alebo s pomocou. Dôležitý je samotný pohyb na vzduchu a pocit voľnosti. Taký pocit je nezaplatiteľný pre ďalšie zotavovanie.

Veľa krát sa stretávame s názormi: už som príliš starý/á, ja sa to už nenaučím. Veď ani o to nejde sa naučiť perfektne jazdiť na trojkolke. Hoci vieme každému pomôcť s osvojením si jazdy, sú prípady keď to už bez asistencie druhej osoby nepôjde. No s pomocou druhej osoby to je možné.

Ten prínos, hoc aj s pomocou, je tak veľký a dôležitý. Sú prípady, keď sa zakúpené trojkolky vracajú z dôvodu: „ja sa to už nenaučím“. Tu prichádza na scénu rodina a blízki. Stačí v pravidelných intervaloch, aj keď s pomocou sa previesť. Netreba hodiny brázdiť ulice, stačí chvíľu a aj tá bude na nezaplatenie. Detičky, ktorým sa nedožičilo toľkého zdravia, aby samotne jazdili hoc aj na trojkolke, jazdia s pomocou. A to je dôležité!

S pomocou a podporou blízkych to pôjde. Pomaličky šliapať do pedálov pokým vám niekto pomáha udržať rovnováhu. Vy pomaličky šliapete, dýchate čerstvý vzduch a precvičíte telo i srdce. Stojí to zato. Ak je tu hoci len malá možnosť ako sa dostať na vzduch a precvičiť si svalstvo, tak to treba jednoznačne využiť. Nezanevrite! Poďte von na vzduch.

Preto nie vždy je nevyhnutné osvojiť si jazdu na trojkolke. Dôležité je vyťažiť z danej situácie čo najviac a hlavne nevzdávať sa. A aby som zodpovedal aj hlavnú otázku, jednoznačne poďte každý na vzduch a na trojkolky. Pravda každý podľa svojich možností.

zdroj obrázkov: freepik.com

Buďte opäť mobilní s našimi bicyklami pre seniorov!

Prezrite si naše bicykle

 

Zdieľať článok

Späť na Blog