Seniori v pohybe – dokonca aj v chladnom období

Späť na Blog
Pohyb seniorov počas korony

Seniori v pohybe – dokonca aj v chladnom období

Kategória: O senioroch

Pre strach z prechladnutia prestáva na jeseň športovať mnoho starších ľudí. My vám predstavíme spôsoby, ako byť aktívny aj v tomto období.

 

Mnoho seniorov v súčasnosti zo strachu pred infikovaním korónovým vírusom radšej zostane doma. Kurz pilates v gymnastickom klube neprebieha, nákupy vybavujú vnúčatá a vynecháte aj prechádzku do kaviarne. Aj v tomto období je možné začleniť do každodenného života pohyb doma s pomocou rôznych cvičení.

 

Tipy na pohyb a cvičenie v chladnom období 

Napríklad aj taká chôdza na mieste je veľmi efektívna. Najlepšie s otvoreným oknom a hlbokým dýchaním dovnútra a von. Drepy a skracovačky sú taktiež možné. Alebo sa jednoducho zdvihnite z operadla rukami, keď vstanete z kresla a opakujte to.

Pri odnášaní odpadu trénujete vždy po schodoch namiesto výťahu svaly a kardiovaskulárny systém. Existuje tiež dôvod ísť na prechádzku ako doteraz – aj keď je to len krátka prechádzka za predpokladu dodržania platných hygienických pravidiel. Každý pohyb sa počíta.

 

Pomoc trénera online

Vždy má zmysel trénovať pod trénovanými očami trénera. Vie, ako konkrétne posilniť určité svalové skupiny a čo je vhodné v pokročilom veku. Ak je to možné, využite pomoc trénera – či už osobne alebo online. Stojí za to sa opýtať sa na relevantné ponuky od fitness trénerov, najmä takých, ktorí majú skúsenosti s cvičením seniorov. Vyberajte si ich podľa dobrých referencií.

Ak ste v minulosti fitness trénera využívali, môžete si aj doma zopakovať jednoduché cvičenia, ktoré už ovládate.

 

Ako často cvičiť?

Ako často by som mal trénovať ako senior? Mnoho pohybových sekvencií sa dá ľahko integrovať do každodenného života. Každodenný pohyb potom prebieha každý deň. Kvótu cielených gymnastických cvičení, kôl chôdze alebo tréningových jednotiek na fitnes si musí každý vyskúšať v závislosti od svojej zdatnosti.

Štvrťhodina fyzickej aktivity denne je už dobrá. Každý, kto má ťažkosti alebo je chronicky chorý, by mal vždy vopred prekonzultovať pracovné zaťaženie so svojím lekárom. Je dôležité, aby existoval tréningový efekt. Osoba by sa mala snažiť dostať stále lepšie a lepšie. Napríklad šesťkrát cvičiť – namiesto toho päťkrát týždenne predtým.

Dobrá správa je, že ak sa začnete znovu pohybovať, rýchlo pocítite na tele i na duši, aké dobré to pre vás je. Zrazu bez dychčania prejdete opäť po schodoch. Bolesti kĺbov ustúpia. Zdvihnutie koša na bielizeň nevyžaduje toľko námahy. Alebo je oveľa jednoduchšie skloniť sa. Tieto skúsenosti pomáhajú pokračovať v dlhodobom horizonte, pretože ak dlho odpočívate, zmeraviete. Hlavné je začať. Chladné počasie nie je výhovorka.

zdroj obrázkov: freepik.com

Buďte aj v tomto období aktívni s našimi bicyklami a trojkolkami pre seniorov!

Prezrieť našu ponuku

 

Zdieľať článok

Späť na Blog