Tricykel pre seniorov a zdravé chudnutie

Späť na Blog
Trojkolka pre seniorov a zdravie

Tricykel pre seniorov a zdravé chudnutie

Kategória: Trojkolky a bicykle

Cyklistika, a teda aj jazda na trojkolke pre seniorov je ideálny šport, ktorý nám pomáha chrániť kĺby a navyše sa vďaka nemu môžeme zbaviť pár nepotrebných kilečiek. V závislosti od veku a telesnej hmotnosti je možné za hodinu bicyklovania spáliť od 200 do 800 kalórií. Tieto údaje sú porovnateľné s dlhšími prechádzkami alebo s tzv. Nordic-Walking (prechádzka s palicami).

 

Oproti chôdzi či behu je však cyklistika omnoho šetrnejšia na kĺby. Je to z toho dôvodu, že 70% telesnej hmotnosti nesie sedadlo. Preto sa cyklistika a  jazda na tricykli odporúča pre obéznych ľudí, ktorý chcú schudnúť. V tomto blogu by sme vám radi poskytli pár užitočných rád, ako možno skĺbiť zdravé chudnutie s cyklistikou.

 

Pravidelná jazda na tricykli = 100% úspechu

Ako pri rôznych iných športoch, aj pri cyklistike platí, že s určitou pravidelnosťou sa dopracujete k určitému úspechu. Pekné na tom je, že váš tréning nemusí trvať niekoľko hodín a vyzerať ako pred Tour de France. Na zhodenie zopár kíl stačí aj 3-krát týždenne 20 až 40 minút jazdy. Ideálnym riešením je skĺbiť tréning s cestou do práce či do obchodu alebo na poštu. Keď začnete vašu trojkolku používať napr. na jazdu do práce, budete sa diviť, ako má pravidelné bicyklovanie vplyv na naše telo i ducha. Tento šport vám umožní chudnúť aj bez diéty.

 

Zdravo chudnúť aj cez dovolenku

Cyklistika je najlepší spaľovač tukov. Ako poznáte zo života, všetky začiatky sú ťažké, kým si nezvyknete a ani pravidelné bicyklovanie a tricyklovanie nie je výnimkou. Najlepšie býva v takýchto prípadoch spojiť príjemné s užitočným a začať s dovolenkou na  troch kolesách. Priaznivo tu na seba pôsobia pohoda dovolenky a zdravý tréning. Takéto dovolenky môžu byť rôzne, s kratšími trasami, pre vytrvalcov, naplánované alebo bez cieľa. Dnes už existujú rôzne spoločenstvá, ktoré organizujú cyklotrasy.

Takže hor sa na trojkolky pre seniorov či elektrické trojkolky alebo bicykle a poďte objavovať krásy Slovenska!

zdroj obrázkov: freepik.com

Naše špeciálne trojkolky pre seniorov vás urobia znovu aktívnymi!

Prezrite si naše trojkolky

 

Zdieľať článok

Späť na Blog