Ako umyť trojkolku pre seniorov rýchlo a lacno

Späť na Blog
B-N3 tricykel pre dospelých a seniorov

Ako umyť trojkolku pre seniorov rýchlo a lacno

Kategória: Starostlivosť o trojkolku a bicykel

Kúsky prischnutého blata či rozmazaný olej. Prinášame vám návrh, ako rýchlo a lacno si umyjete a vyčistíte svoju trojkolku pre seniorov (rehabilitačnú alebo zdravotnú trojkolku) s čistiacimi prostriedkami, ktoré nájdete aj doma.

 

Postup pre umytie trojkolky pre seniorov a dospelých

Umývanie seniorskej trojkolky

  1. Prvý bod je snáď najdôležitejší. Ak si zašpiníte trojkolku počas jazdy, po príchode domov si ju umyte, ešte kým špina nezaschla. Ušetríte si tým čas a čistiace prostriedky.
  2. Nepoužívajte pri umývaní trojkolky vysokotlakový čistič. Prehadzovaniu a tesneniam to nerobí nič dobrého.
  3. Ak sa dá, čistite rehabilitačnú trojkolku na mieste, kde je odtok do kanála, aby sa neznečisťovalo životné prostredie.
  4. Keď už je špina staršia, navlhčite trojkolku. Do 10 litrovej nádoby si napustite horúcu vodu a rozmiešajte v nej viacúčelový čistič alebo čistiaci prostriedok na riad, a tým navlhčite tricykel.
  5. Navlhčite hrubé špiny bohato pripravenou vodou a špongiou a nechajte pôsobiť pár minút.
  6. V zapätí navlhčenou kefou opatrne odstraňujte hrubé špiny a medzičasom riadne opláchnite kefu, aby umytá špina a kamienky neoškreli váš lak.
  7. So starou zubnou kefkou sa dajú vyčistiť ťažko dostupné miesta. Zoberte si na mušku hlavne prehadzovanie, ozubené kolieska a brzdy.
    Modrá elektrická trojkolka
  8. Pre odstránenie mastnoty výborne poslúži aj čistiaci prostriedok na okná. Obsahuje dostatok alkoholu na odstránenie mastnoty spôsobenej reťazou.
  9. Dôležité! Reťaz sa nesmie nikdy celkom odmastiť! Pri úplnom odmastení reťaze hrozí, že sa pri spojoch rýchlejšie opotrebuje. Tieto miesta na reťazi opätovne namastiť je takmer nemožné. Preto reťaz očistite zubnou kefkou a potom utrite vlhkou handrou.
  10. Po navlhčení a umytí kefou, nasleduje opláchnutie. Na opláchnutie si zoberte nádoby horúcej čistej vody a opláchnite trojkolku pre seniorov od hora nadol. Skvele k tomu poslúži aj veľká špongia.
  11. Po oplachu sa trojkolka poutiera počnúc vrchnou časťou do sucha dôležité to je hlavne pri častiach ako sú ozubené kolieska a reťaz. Ak by neboli tieto súčiastky suché, olej sa na nich neuchytí. Ako ďalšie sa olejujú časti trojkolky pre seniorov.
  12. Napokon nastriekame prehadzovanie, ozubené kolieska, reťaz a časti bŕzd(no nie na platničky alebo čeľuste) údržbovým olejom.
  13. A na záver môžete rám natrieť politúrou, aby trojkolka ostala dlhšie ako nová.

Tak čo, už sa blyští? : )

zdroj obrázkov: gommer.sk, bestadvisers.co.uk

Vyberte si najlepšiu trojkolku pre seniorov

Prezrite si naše trojkolky

 

Zdieľať článok

Späť na Blog